Erfwinkel

In de Erfwinkel van Bio-boerderij Landleven kun je terecht voor je boodschappen van de boer. Lekker vers van dichtbij, waarbij de voedselketen kort en overzichtelijk is. Want weten wat je eet, waar het vandaan komt en wat er in zit, dat vinden we belangrijk.

Naast een aanbod dagelijkse boodschappen vind je hier ook ambachtelijke lekkernijen uit eigen keuken en van producenten uit de regio.

Het aanbod producten varieert per seizoen.

Openingstijden:

woensdag  13 tot 18 uur
vrijdag       13 tot 18 uur
zaterdag    09 tot 15 uur

Feestdagen: op woensdag 27 december zijn wij GESLOTEN

Erfwinkel Bio-boerderij Landleven, Scholtweg 9 in Onstwedde

Producten van Bio-boerderij Landleven

Van de melk van onze koeien maken we lekkere producten zoals Westerwolds Goud kaas. Deze biodynamische boerenkaas vind je in veel verschillende varianten, van jong tot oud of met kruiden.

Onze biodynamische volle rauwe melk is ook te koop. Neem een fles mee of koop een fles in de winkel en wij laten je zien hoe je melk tapt. Houd hierbij ook de Melkkalender in de gaten.

Onze dubbel-doelkoeien geven melk en hebben ook een mooi stukje vlees. Dit vlees vind je in de diepvries. Aanmelden voor een groter vleespakket kan ook, vraag in de winkel naar de folder.

Vanuit de akkerbouwtak komen onze zelf geteelde biologische aardappelen.

Producten uit de regio

Afhankelijk van het seizoen verkopen we groenten en fruit uit de buurt, onder andere biologische groenten van Bioschuur uit Meeden, Bakker Bio uit Munnekezijl, Bruinsma bio uit Sexbierum en fruit van Eikemaheert uit Loppersum. Als er dicht bij minder te krijgen is vullen we aan met groenten van de biologische groothandel.

Naast onze eigen rauwe melk vind je in de koelkast verse zuivelproducten van Ommelanden zuivel. Ommelanden verwerkt de melk van onze boerderij, in Tweede Exloërmond. Naast onze koemelk verwerken ze ook geiten- en schapenmelk tot verse zuivel en kaas. Die vind je ook in de Erfwinkel. Verse biologische eieren komen van de familie Prins.

Verder:

Jam, siropen en conserven van de Porrepoele en BioBlij, honing van Bijenstand de Driehoek, thee van Dutch Harvest, koffiebonen van Drents Bakkie, knappertjes van Wieringa, Westerwoldse flikken gemaakt door Zuccotto, koeken en taartjes uit eigen keuken. Speltmeel, -risotto en -pasta van Landgoud, desembrood van Desembakker Elly, boekweit producten van Wolfs Lakenvelders, droge worst en andere varkensvleesproducten van Akkervarken, rundvlees- en kaaskroketten (van eigen rund en kaas) gemaakt door Krokettenkunst, Groningse mosterd van de Graanrepubliek en andere smaakmakers. Speciaalbier van Brouwerij Westerwolde, sap van Pureblu, sap van Eikemaheert en witte bessenwijn van Landgoud. Handgemaakte zeep en shampooblokken van de Blije Zieder, handcreme en bijenwasdoeken van Kwekerij de Brinken. En meer...

Ook voor cadeautjes kun je terecht in de Erfwinkel. We hebben cadeaubonnen en kant en klare cadeaumandjes met eigen- en streekproducten samengesteld, maar je kunt natuurlijk ook zelf een pakketje bij elkaar zoeken. Vraag in de winkel gerust naar de mogelijkheden.