Erfwinkel

In de Erfwinkel van Bio-boerderij Landleven kun je terecht voor je boodschappen van de boer. Lekker vers van dichtbij, waarbij de voedselketen kort en overzichtelijk is. Want weten wat je eet, waar het vandaan komt en wat er in zit, dat vinden we belangrijk.

Naast een aanbod dagelijkse boodschappen vind je hier ook ambachtelijke lekkernijen uit eigen keuken en van producenten uit de regio.

Het aanbod producten varieert per seizoen.

Openingstijden:

woensdag  13 tot 18 uur
vrijdag       13 tot 18 uur
zaterdag    09 tot 15 uur

Producten van Bio-boerderij Landleven

Van de melk van onze koeien maken we lekkere producten zoals Westerwolds Goud kaas. Deze biologische boerenkaas vind je in veel verschillende varianten, van jong tot oud of met kruiden.

De volle rauwe melk is ook te koop. Neem een fles mee of koop een fles in de winkel en wij laten je zien hoe je melk tapt. Houd hierbij ook de Melkkalender in de gaten.

Onze dubbel-doelkoeien geven melk en hebben ook een mooi stukje vlees. Dit vlees vind je in de diepvries. Aanmelden voor een groter vleespakket kan ook, vraag in de winkel naar de folder.

Vanuit de akkerbouwtak komen onze zelf geteelde biologische aardappelen. Andere gewassen verschillen per jaar, op dit moment is er zelf verbouwde boekweit en witte bonen.

Producten uit de regio

Afhankelijk van het seizoen verkopen we groenten uit de buurt, onder andere biologische groenten van Prins uit Meeden, buurvrouw Jerina of Nieuw Udengast of onbespoten groenten van Kruize. Als er dicht bij minder te krijgen is vullen we aan met groenten van de biologische groothandel. Daarnaast zijn er om te bewaren o.a. erwtjes "Wonder van Scheemda" van Eikemaheert of gedroogde paddenstoelen van Zwammen&zo. Kijk op de Groenten pagina voor het actuele aanbod.

Naast onze eigen rauwe melk vind je in de koelkast verse zuivelproducten van o.a. collega's Waddenmax en Drentse Aa. Verse biologische eieren komen van Boerderij Migchels.

Verder:

Jam, siropen en conserven van de Porrepoele en BioBlij, honing van Bijenstand de Driehoek, thee van Dutch Harvest, knappertjes van Wieringa, Westerwoldse flikken gemaakt door Zuccotto, koeken en taartjes uit eigen keuken. Speltmeel, -risotto en -pasta van Landgoud, desembrood van Desembakker Elly, droge worst en andere varkensvleesproducten van Akkervarken, rundvlees- en kaaskroketten (van eigen rund en kaas) gemaakt door Krokettenkunst, Groningse mosterd van Abrahams mosterd en andere smaakmakers. Speciaalbier van Brouwerij Westerwolde, sap van Pureblu, sap van buurman Wim en witte bessenwijn van Landgoud. Handgemaakte zeep en shampooblokken van de Blije Zieder, handcreme en bijenwasdoeken van Kwekerij de Brinken.

Ook voor cadeautjes kun je terecht in de Erfwinkel. We hebben cadeaubonnen en kant en klare cadeaumandjes met eigen- en streekproducten samengesteld, maar je kunt natuurlijk ook zelf een pakketje bij elkaar zoeken. Vraag in de winkel gerust naar de mogelijkheden.