Workshop Van Melk tot Taart

In deze zoete zuivelworkshop ontdek je alles over kwark, room en taart. Hoe kun je je eigen kwark maken en hoe gebeurt het in het groot? In de kaasmakerij ga je in tweetallen bezig met het maken van je eigen kwark en zie je hoe room gemaakt wordt.

Als de kwark klaar is verwerken we hem tot een overheerlijke kwarktaart van pure ingrediënten. Kaasmaakster Marijke heeft eerder ook als banketbakker gewerkt en zal je handige tips en trucs leren. Tussendoor mag er natuurlijk overal van geproefd worden en in de pauze is er koffie en thee met cheesecake. Als de kwarktaartjes gemaakt zijn gaan ze, heel Westerwolde bakt, in de shockvriezer om op te stijven. Tussendoor is er nog een kwarkproeverij met verschillende kwarken.

Aan het eind van deze workshop ga je naar huis met een heerlijk taartje. Natuurlijk krijg je het recept mee, zodat je thuis ook (zonder pakje) de lekkerste kwarktaart maakt!

 

Inschrijven

------- I.v.m. Corona zijn de workshops tot nadere berichtgeving uitgesteld. --------

Wil je graag meedoen met de workshop? Op de volgende data wordt de workshop gegeven bij minimaal 8 (van de 12) aanmeldingen:

Donderdag 2 april 19:00 uur
Donderdag 7 mei 19:00 uur
Donderdag 4 juni 19:00 uur

De workshop duurt 2,5 á 3 uur en kost €29 per persoon.

Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar workshop@westerwoldsgoud.nl. Vermeld daarin:

  • Welke datum je mee wilt doen
  • Met hoeveel personen

Ben je met een groep van 8 tot 12 mensen? Voor groepen kunnen we in overleg een datum prikken. Stuur een mailtje naar workshop@westerwoldsgoud.nl