Workshop kaasmaken

Tijdens de Workshop Kaasmaken in de kaasmakerij van Westerwolds Goud leer je alles over het kaasmaakproces. Je gaat zelf aan de slag met het maken van je eigen biologische boerenkaasje. Terwijl de melk langzaam verandert krijg je in begrijpelijke taal uitleg over wat er met de melk gebeurt. Hoe het water uit de melk verdwijnt en een echt kaasje ontstaat. En hoe de kaas daarna zijn smaak krijgt. In 3 uur tijd doorloop je, in groepjes van 2 of 3 personen, de eerste stappen van het kaasmaken en leer je wat er tijdens het kaasmaakproces gebeurt.

Tussendoor krijg je een rondleiding over de boerderij. Er wordt stilgestaan bij de bodem, de planten en de koeien en welk verband die hebben met de kaas die op de boerderij gemaakt wordt. Halverwege drinken we koffie, thee of een glaasje melk met iets lekkers. Aan het einde worden er natuurlijk ook verschillende kazen geproefd. Uiteraard kun je dan ook even rondneuzen in de Landwinkel.

Aan het eind van workshop ga je naar huis met je prille kaasje. De laatste stappen van het kaasmaken zal je zelf thuis uitvoeren. Daarvoor krijg je een instructieboekje en de benodigde materialen mee.

 

Inschrijven

Wil je graag meedoen met de workshop? Op de volgende data wordt de workshop gegeven bij minimaal 8 (van de 12) aanmeldingen:

Zaterdag 8 februari 14:00 uur - nog 1 plek
Zaterdag 7 maart 14:00 uur
Zaterdag 11 april 14:00 uur

De workshop duurt 3 á 3,5 uur en kost €32 per persoon.

Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar workshop@westerwoldsgoud.nl. Vermeld daarin:

  • Welke datum je mee wilt doen
  • Met hoeveel personen

Ben je met een groep van 8 tot 12 mensen? Voor groepen kunnen we in overleg een datum prikken. Stuur een mailtje naar workshop@westerwoldsgoud.nl