Workshop kaasmaken

Tijdens de Workshop Kaasmaken in de kaasmakerij van Westerwolds Goud leer je alles over het kaasmaakproces. Je gaat zelf aan de slag met het maken van je eigen biologische boerenkaasje. Terwijl de melk langzaam verandert krijg je in begrijpelijke taal uitleg over wat er met de melk gebeurt. Hoe het water uit de melk verdwijnt en een echt kaasje ontstaat. En hoe de kaas daarna zijn smaak krijgt. In ongeveer 3,5 uur tijd doorloop je, in groepjes van 2 of 3 personen, de eerste stappen van het kaasmaken en leer je wat er tijdens het kaasmaakproces gebeurt.

Tussendoor krijg je een rondleiding over de boerderij. Er wordt stilgestaan bij de bodem, de planten en de koeien en welk verband die hebben met de kaas die op de boerderij gemaakt wordt. Halverwege drinken we koffie, thee of een glaasje melk met iets lekkers. Aan het einde worden er natuurlijk ook verschillende kazen geproefd. Uiteraard kun je dan ook even rondneuzen in de Erfwinkel.

Na de workshop ga je naar huis met je prille kaasje. De laatste stappen van het kaasmaken zal je zelf thuis uitvoeren. Daarvoor krijg je een instructieboekje en de benodigde materialen mee.

 

Inschrijven

Wil je graag meedoen met een workshop kaasmaken? Schrijf je in voor een van onderstaande data.

Zaterdag 5 augustus 13:30 uur - VOL
Zaterdag 30 september 13:30 uur - VOL

In 2023 worden er na de genoemde data geen workshops meer gegeven. Het volgende seizoen begint weer in 2024. Wil je bericht krijgen als we weer van start gaan? Stuur dan een mail naar workshop@westerwoldsgoud.nl.

 

De workshop duurt ca. 3,5 uur en kost €37,50 per persoon.

Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar workshop@westerwoldsgoud.nl. Vermeld daarin:

  • Welke datum je mee wilt doen
  • Met hoeveel personen

Ben je met een groep van 8 tot 12 mensen? Voor groepen kunnen we in overleg een datum prikken. Stuur een email naar workshop@westerwoldsgoud.nl