Workshop kaasmaken

Tijdens de Workshop Kaasmaken in de kaasmakerij van Westerwolds Goud leer je alles over het kaasmaakproces. Je gaat zelf aan de slag met het maken van je eigen biologische boerenkaasje. Terwijl de melk langzaam verandert krijg je in begrijpelijke taal uitleg over wat er met de melk gebeurt. Hoe het water uit de melk verdwijnt en een echt kaasje ontstaat. En hoe de kaas daarna zijn smaak krijgt. In ongeveer 3,5 uur tijd doorloop je, in groepjes van 2 of 3 personen, de eerste stappen van het kaasmaken en leer je wat er tijdens het kaasmaakproces gebeurt.

Tussendoor krijg je een rondleiding over de boerderij. Er wordt stilgestaan bij de bodem, de planten en de koeien en welk verband die hebben met de kaas die op de boerderij gemaakt wordt. Halverwege drinken we koffie, thee of een glaasje melk met iets lekkers. Aan het einde worden er natuurlijk ook verschillende kazen geproefd. Uiteraard kun je dan ook even rondneuzen in de Erfwinkel.

Na de workshop ga je naar huis met je prille kaasje. De laatste stappen van het kaasmaken zal je zelf thuis uitvoeren. Daarvoor krijg je een instructieboekje en de benodigde materialen mee.

 

Inschrijven

Komend jaar worden er helaas geen workshops meer gegeven i.v.m. persoonlijke omstandigheden. Wanneer de workshops weer beginnen zullen we het hier melden.